Blog

Dicitas Consulting joined the 2015 edition of the MARUG Conference

Written by Dicitas Comments 0

Dicitas Consulting joined and supported the 2015 edition of the Marug Conference.

 

 

Read more at:

http://www.marugconference.nl

https://www.marug.nl

Op 12 februari zullen we van start gaan met de onderbouwing van het thema Marketing 2020, zodat iedereen een goed beeld heeft wat een customer journey inhoud in 2020. Het jaar 2020 is een symbolische deadline voor veel bedrijven. Er worden plannen gesmeed die naar dat jaar toe werken, die er heel anders uitzien dan de plannen van vijf jaar geleden. Managers zullen nóg beter moeten luisteren naar de wensen van de consument.

Vervolgens worden in de customer insights belicht. Hier zal het draaien om het verwerven en het exploiteren van de klantkennis. Hoe je klanten ‘trekt’ en behoud aan de hand van de gegevens die je als bedrijf eerder hebt vergaard. Dit zal gepaard gaan met het onderwerp ‘Big Data’. Data is van onschatbare waarde als het gaat om relevante informatie over de consumenten. Op deze manier weten vele bedrijven gegevens over de consument te verkrijgen, om daarmee vervolgens in te spelen op de behoeften van de klant.

We zullen doorgaan met het onderwerp customer acquisition. Hier willen we de wensen van de klanten centraal stellen. De marketing strategieën achter het promoten van het product of dienst is van essentieel belang. Helemaal in het jaar 2020 zal dit er anders uit zien dan de hedendaagse marketing. De manier waarop er promotieacties worden ontwikkeld zal anders zijn dan in het verleden.

Een ander onderwerp zal in het teken staan van customer development. De consument maakt gebruik van een computer, tablet, mobiel of gaat juist naar de winkel voor het overgaan tot een aankoop. Het stappenproces dat de consument doorloopt, breidt zich steeds meer uit. In plaats van meteen een bestelling doen via de computer, gebruikt de consument meerdere manieren gedurende de dag om prijzen te vergelijken en te shoppen. Hoe gaan bedrijven hiermee om in 2020?

Vervolgens komt het onderwerp customer retention aan bod, waarbij de hoge kwaliteit en het behouden van een goede relatie met de consument centraal staan. In de toekomst zal de intensief concurrerende omgeving alleen maar groter worden. Het bedrijf moet focussen op het snel en nauwkeurig beantwoorden van de wensen van de consument. Dit geldt voor zowel tijdens het proces als na het moment van aankopen. Hier ligt dus de focus op de manieren om de klant te ‘houden’ bij je merk.

 

 

Leave a Comment

1

Copyright © 2018 Dicitas Consulting. All Rights Reserved. Dicitas Consulting, its logo, and Partners in Transformation are trademarks of Dicitas Consulting.
Development Nicetoclick.com